top of page

 

11.00-18.00

We openen de feesten om 11.00 uur met de Lukkefanfare.

Meteen daarna starten de eerste activiteiten!

Lukke-brunch-picknick: een bak vol goesting i.s.m. L’Héritage

In samenwerking met L’Héritage (Reninge & Poperinge) organiseren we een heuse brunch- picknick op het Vateplein in Lo. Streekproducten uit de Westhoek met het 100% West-Vlaams label. Met passie en vakkenis gemaakt en vol met pure smaken!

Meer informatie en het vastleggen van de Lukke-brunch via onderstaande link!

 

 

Lukke-Markt

Proef van de exclusieve jumelage tussen het bier van Seizoensbrouwerij Vandewalle, het artisanaal ijs van l'Héritage uit Reninge en de echte Lukken van Biscuiterie Destrooper. Drie toppers in één ijsje… dat zal een Westhoeksmaakbom zijn van jewelste!

Maar er is meer…

Houblonesse komt met kaas, lekkere drankjes en confiserie

Breydelke presenteert het beste van de Westhoek en bakt heerlijke Beauvoordse pannenkoeken.

Beirens presenteert advocaat, confituur en honing van Kurt Vanryckegem

Er zijn de aardbeien van Elisa

En Glace de Fie schept er heerlijk roomijs uit Alveringem!

Slowwings stuur zijn bakfiets met koffie, thee en warme chocolademelk richting Lo-Reninge en voor de rest van de drankjes zorgt VVV Lo-Reninge

Op een mobiel Lukkenijzer bakt Biscuiterie Jules Destrooper live Lukken! Te proeven ter plaatse!

 

Opendeur Bezoekerscentrum Biscuiterie Jules Destrooper + Fabrieksverkoop!

De historische link tussen Lo-Reninge en Biscuiterie Jules Destrooper is de basis voor deze Lukkefeesten. Er worden niet alleen live Lukken gebakken maar je kan ook gratis naar het bezoekerscentrum en er is een heuse fabrieksverkoop tijdens de Lukkefeesten. Lukken genoeg dus op deze eerste editie!

LUKKE-RALLY met Billenkarren

Een beetje competitie kan geen kwaad en daarom is er de Lukke-rally. Een team van twee personen, bestaande uit een volwassene en kind wordt op pad gestuurd doorheen het pittoreske Lo. Aan de hand van een aantal opdrachten krijgen ze een stempel en met die kaart maken ze kans op een verwenpakket van Jules Destrooper! Doping en andere lapmiddelen zijn verboden… een Lukke bij de start is echter verwaarloosbaar bij analyse volgens de dopingcontrole… !

 

West-Vlaams kampioenschap Lukke-gooien (tevens Wereldkampioenschap 2019)

En nog meer competitie… in heroïsche liederen van helden en heldinnen is er ooit iets beschreven rond het Lukke-gooien. In samenwerking met de mannen van Stofkruidt (Pollinkhove) worden de spelregels rond het eerste West-Vlaams kampioenschap Lukke-gooien ontwikkeld. Bedoeling is te komen tot twee keizers of keizerinnen die een jaar lang de titel mogen dragen. Maar alles onder één voorwaarde… iedere gebroken ‘Lukke’ moet ter plaatse opgegeten worden. Anders dreigt de Lukke-oogst 7 jaar te mislukken!

Animatie

Er is muziek, straattheater en animatie voor groot en klein. Laat je verrassen door de flikken op stelten of de Ierse pret-folk van Slainthe. Waag je kans in het steekspel op kindermaat,… .

 ‘2 Lukky Dj’s’

De peetvaders van elke fuif of party in de Westhoek komen terug samen. Laat je meevoeren op de golven van hun succes en de weidse sfeer die ze over het Vateplein toveren. Ze twijfelen nog tussen Lucky-land of Radio Lukky Day maar één ding is zeker… u gaat niet terug naar huis zoals u gekomen bent… .En daarbij op een ‘Kartje Kilo’ meer of minder kijken we niet!

bottom of page